Farm Heroes Saga Ontwikkelaar

Farm Heroes Saga ontwikkelaar

Farm Heroes Saga OntwikkelaarInmiddels is de Farm Heroes Saga app al meer dan een half miljard keer gedownload uit de diverse online stores. Niet zo gek dus dat de Farm Heroes Saga ontwikkelaar hebben aangegeven om het bedrijf King.com naar de beurs te brengen. Na het uitbrengen van Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga en Papa Pear Saga opnieuw een verslavende hit. En net als haar voorgangers is Farm Heroes Saga gratis.

Met de beursgang haalt King.com geld op om te investeren in nieuwe games ook voor nieuwe platformen en nieuwe afzet regio’s. Het bedrijf vindt het een risicofactor dat het draait op maar enkele succesvolle spellen. In 2013 haalde het bedrijf 825 miljoen operationele winst (voor afschrijvingen) op.

Patent op Candy

Begin 2014 heeft game ontwikkelaar King.com het in de USA voor elkaar gekregen om patent te krijgen op het woord “Candy” dat snoepje betekent. Het lijkt misschien wat vreemd dat een bedrijf rechten krijgt om zo’n woord vast te leggen. Net als de Farm Heroes Saga app werd Candy Crush Saga massaal gedownload door spelers over de hele wereld. De look-alikes in de online stores pikten hun graantje mee in de enorme populariteit.

Na de toewijzing van het patent zijn een groot aantal ontwikkelaars een samenwerkingsverband aangegaan. Ze hadden besloten om de online stores te overspoelen met apps waarin naam verwijzingen zitten naar alles wat te maken had met Candy Crush: Candy Man, Candy Star, Candy Blast, etc. Dit werd Project Candy Jam genoemd.

Door de commotie heeft King.com uiteindelijk besloten af te zien van het patent.

Tijdlijn King.com

September 2002 werd onder de naam Midasplayer.com het eerste spel uitgebracht. In juli 2009 is de eerste Facebook game uitgebracht die mobile playing mogelijk maakte. Mocht je geïnteresseerd zijn de ontwikkeling van dit bedrijf klik hier voor een tijdlijn.

Zodra er nieuws is over nieuwe spelontwikkelingen van King.com zullen we hier uiteraard melding van maken!

Leave a Reply